header

Dagbesteding in een unieke omgeving, waarin een ieder zichzelf kan en mag ontplooien.”

Bij ons is altijd wat te doen. Het verzorgen en werken met de vele verschillende dieren het onderhouden van het bos en de kleine moestuin zijn daar voorbeelden van.
Onze dieren worden op een zo natuurlijkmogelijke manier gehouden alle dieren hebben ruime verblijven waar we gezellig bij in kunnen komen om ze te verzorgen. Onze 14 paarden staan 24 uur per dag buiten in hun eigen kudden (harem). Zij en al onze dieren zoals de Ezels, kameel, Alpaca's, Mini varkens, Mini koe, Honden, Katten, Kippen, Duiven, cavia's, Mara's, Capibara enz zijn de grote leermeesters op ons bedrijf.

Het werk op ons zorgbedrijf is leerzaam, rustgeven en opbouwend.
De doelen die wij nastreven zijn o.a.:


• Ondersteuning bij het aanbrengen/toepassen van structuur.
• Het opbouwen van eigenwaarden.
• Het leren omgaan met anderen.
• Sociale zelfredzaamheid: toepassen van kennis, algemene taken en eisen
• Communicatie  verbaal en non-verbaal.
• Gedragsuitingen en gedragingen
• Ondersteuning en oefening met betrekking tot het uitvoeren van handelingen of vaardigheden.

 

We zoeken passende werkactiviteiten voor iedereen.

Naast het verzorgen van de dieren en hun verblijven hebben we een kleine moestuin met fruitbomen. Het werken en genieten in de tuin vergeten we niet. Hier zaaien, oogsten en plukken we lekkere producten om samen mee te kokkerellen en van te eten. Zo zijn er zomers de appels, peren en pruimen die ingemaakt of tot taart of andere lekkernij omgetoverd kunnen worden. Dan zijn er nog de schilder, bouw en onderhoudswerken van en rondom onze accommodatie. Ook bewerken we ons eigen kachel hout en hebben we een prive stuk bos om werkzaamheden te verichten. Verder zijn er de leerzame en creatieve spellen, knutsels en uitjes, die ons altijd weer op een leerzame en gezellige manier bezig houden.