header

Grondwerk

grondwerkGrondwerk, we bedoelen hiermee al het werk dat door de mens wordt aangestuurd vanaf de grond. Alle inmiddels aangeleerde technieken uit het loswerken (vrijwerken) zijn ook hier van belang.De plek waar je staat (positie) de bewegingen die je maakt en de houding waarmee je dat doet.

Extra is het contact dat we hebben door middel van de leadrope (lijn van 4.5 meter) en het Freestyle halster. Al onze 'hulpen' worden door de leadrope en het halster vertaald in een bepaalde mate van druk, die het paard via het Freestyle halster voelt op het hoofd. Wij willen graag dat het paard leert wijken voor druk'. Op die manier worden onze hulpen omgezet in gewenste handelingen.

Training GrondwerkAlleen paarden gaan van nature tegen fysieke druk in.

Een voorbeeld hiervan is als je een wild paard vastzet dan gaat dat paard hangen en trekken om zich los te krijgen. Dat is een natuurlijke (vlucht) reactie. Wij leren dat het paard rustig blijft staan en zodra het paard druk voelt daar omgekeerd mee omgaat, dus meegeeft en niet gaat trekken.

Beide paard en ruiter/trainer leert door deze grondwerkoefeningen hoeveel hulp/druk het paard nodig heeft om ervoor te wijken. Hoe we deze goede reactie moeten belonen en hoe we uiteindelijk de druk/hulp af kunnen bouwen naar een minimaal niveau. We willen meer reactie met steeds minder hulp/druk.

Grondwerk 

  • Is een manier om je paard beter te leren kennen
  • Een aanvulling op de dagelijkse training
  • Het bevorderen de gehoorzaamheid van je paard
  • Helpt om problemen die je in je training tegen komt op te lossen
  • En het is leuk om op deze manier samen bezig te zijn

 


  Grondwerk cursusGrondwerk is ook heel goed toe te passen als je met je paard
  langs de weg en door de natuur wandelt.
  Mensen roepen tegen mij wel eens,
  "je moet er op gaan zitten of durf je niet". 

Het heeft niets met lef hebben te maken, maar met de manier van omgaan met je paard. Hoeveel mensen lopen zomaar met hun paard langs de weg. Door zo naast je paard buiten wandelingen te maken leer je grenzen te stellen(leiderschap), leert je paard de buitenwereld kennen en bouw je een zeer goede vertrouwens en omgangband op. Een uitdaging voor zowel paard als ruiter!Ook voor Teambuilding, Coaching, Samenwerken van groepen, familie, collega's.

info: