header

LoswerkenPaard, Rijden, Trainen, Loswerken, Leiderschap, Vertrouwen , Samenwerken.

 

Loswerken is een van onze belangrijkste (basis) trainingsvormen. Het paard loopt los (zonder halster e.d.) in een veilige ruimte van ongeveer 15 x 15 meter ook wel de 'loswerkbak' genoemd. Het paard is vrij om te reageren zoals hij dat wil, hierdoor hebben wij de mogelijkheid te kijken naar het karakter en het bewegingspatroon van het paard. 

Daarna gaan we zelf met het paard aan het werk. We werken vooral door middel van het bewust gebruik van onze positie, beweging en houding. Dus doormiddel van bewuste lichaamstaal. Hierdoor kunnen we controle krijgen over de richting en de snelheid van het paard.

We werken nu met het paard zonder te praten en zonder hem aan te raken. Als we de controle over richting en snelheid hebben gekregen dan zal het paard ons als leider ervaren. Gehoorzaamheid en vertrouwen zijn twee verschillende dingen.

Gehoorzaamheid krijgt u als u de bovenstaande aanwijzingen goed opvolgt. Vertrouwen krijg u door consequent te zijn, ''door te zeggen wat je vraagt, en te vragen wat je zegt''.

Coaching, Teambuilding, Rijtechnieken, Therapie met paard             Paardentrainen, coaching, Leiderschap, Samenwerken, Paard/ Pony

 

Zo leren u contact met en controle over het paard te krijgen,

  • U leert het paard goed te begrijpen, het karakter, de manier van bewegen enz,
  • U leert hoe u op een goede manier kunt communiseren met en luisteren naar u paard, 
  • U lichaamstaal te gebruiken,

Een zo juist mogelijk vraag met be(hulp) van o.a. Positie, beweging, houding, inzicht, reactie en timing, op de juiste tijd levert een zo goed mogelijk antwoordt.

 

Voor het paard bestaat het loswerken voornamelijk uit het afstemmen op ons mensen en het begrijpen van onze vraag. Voor het paard is lichaamstaal grotendeels de taal waarmee zij communiceren. Dus de gene die het meeste nieuwe dingen leert bent u.

Het paard kan tijdens het loswerken overgangen en tempowisselingen maken in stap, draf en galop. Op deze manier kan het paard bewegen zoals hij wil en zijn eigen natuurlijke balans vinden en ontwikkelen.

Door zowel rechtsom als linksom te werken zal het paard (en u)tweezijdig worden en optimaal kunnen ontwikkelen.