header

Freestyle Ponykamp in Lunteren

 Ponykamp! kleine groep max 12 personen!                   bel 06-13829923.

 

In 2014 organiseert United Souls weer Ponykampen. 

Ponykampen 7 t/m 14 jaar

De weken van de kampen zijn nog niet ingepland, maar vinden plaats van maandag t/m zaterdag. Per kamp zijn er maximaal 12 deelnemers mogelijk, in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar. Er zijn ook speciale plaatsen voor kinderen met een beperking.

Jongeren boven de 13

Voor jongeren boven de 13 wordt in 2014 een extra kamp georganiseerd, waarbij de deelnemers met hun eigen paard of pony kunnen meedoen. Dit kamp zal zich deels afspelen op de thuisbasis en deels wordt er een trektocht gemaakt, en is afgestemd op de wensen van de oudere jeugd. Dit kamp vind plaats van maandag t/m donderdag.

Logeerweekenden en dagbesteding

Voor kinderen met een beperking zijn er ook de logeerweekenden en de dagbesteding. Deze gaan het hele jaar door, dus ook in de vakantie. De logeerweekenden zijn geplant in alle even weekenden van de maand (2 weekenden per maand ). Dit van vrijdag 5 uur t/m zondag 4 uur.

Wat doen we op ponykamp ?

Freestyle staat voor vrijheid, vrijheid in de keuze waarop je met je paard wilt werken.
Werkend vanuit de gedachten en de belevingswereld van het paard, met als doel samen zoveel mogelijk plezier beleven.

Samen plezier beleven kan alleen als er een duidelijke communicatie is.

Paarden verstaan echter geen mensentaal, daarom moeten wij leren te communiceren in "paardentaal." Paarden communiceren grotendeels doormiddel van lichaamstaal.

Door te leren wat dat inhoud leren we elkaar te begrijpen en krijgen we meer inzicht in de belevingswereld van het paard. Pas dan kunnen we spreken van wederzijds respect en vertrouwen. Ik wil graag dat het paard respect voor me heeft, zonder dat het paard daartoe gedwongen wordt.

Door op een vriendelijke en duidelijke manier te werken met je paard, zal het paard jouw gaan zien als zijn leider bij wie hij steun zoekt. Het paard zal bereidwillig en met plezier samen met jou willen werken.

En dit alles vind je terug in onze ponykampen:images/stories/camping11 kamperen.gif

Veiligheid,
Plezier,
Vrijheid,
Duidelijkheid,
Respect en een ongedwongen sfeer.

Wat gaan we allemaal doen:

  • Gezellig samen eten alla kok of zelf klaargemaakt ;)
  • Samen de paarden verzorgen en alles wat daar bij komt ontdekken.
  • Je leert veel kanten kennen van het natuurlijk paarden houden, verzorgen en werken met paarden (Natural Horsemanship) .
  • Je maakt kennis met het natuurlijk paardrijden en de voorbereidingen daartoe.
  • Samen maken we een bosrit of wandeling (elke keer weer wat anders of nieuws), ook gaan we rijden en gezellig kletsen om het kampvuur.
  • Verder laten we onze idee├źn de vrije loop en dus kan je van alles verwachten zoals spellen, speurtocht, zwemmen, paardenfilm-avond enz.
  • We sluiten de week met een gezellige bonte avond!

De kampen worden minstens begeleid door twee volwassenen. (voor de kinderen met een beperking is er een op een begeleiding mogenlijk)
Ben je na het lezen zo enthousiast geworden?  Meld je dan snel aan, want vol is vol :)!